Uw vloeren snel weer droog
- Kanaalplaten;
- Zwevende vloeren;
- Laminaat;
- Parket;
- Cementdekvloeren;
- Spouwmuren;
- Etc.
De opstalverzekering dekt schade aan goederen die vastzitten in en aan het pand. Daaronder vallen ook leidingen, centrale verwarming, sanitair, schuren en tuinhuisjes. Bent u eigenaar van ontroerend goed, dan is deze verzekering vrijwel altijd verplicht. Tegen waterschade of andere vormen van lekkage bent u dan ook in de meeste gevallen verzekerd. Mocht u twijfelen of u verzekerd bent, neem dan contact op met één van onze experts.
Met ruim twintig jaar ervaring en als betrouwbare partner van verzekeringsmaatschappijen en vastgoedeigenaren helpen wij u graag uw schade op te lossen.
Door middel van vochtmetingen kunnen wij vaststellen hoe lang uw vloer en andere bezittingen zijn blootgesteld aan het water, hoeveel vocht er is geabsorbeerd en hoe diep het water is binnengedrongen in de vloer of andere materialen.
Onze specialisten overleggen samen met u hoe wij uw woning en bezittingen het beste kunnen gaan drogen. Voor iedere waterschade is immers een andere aanpak nodig.
Door een lekkage in de waterleiding, afvoer of een waterschade kan het gebeuren dat er water of vocht tussen de vloerisolatie en constructievloer komt te staan. Om het vocht tussen de isolatie en de constructievloer te verwijderen dienen deze vloeren geforceerd gedroogd te worden om ernstige gevolgschade te voorkomen.
Een isolatielaag heeft geen toegang tot natuurlijke ventilatie, waardoor deze nauwelijks vanzelf droogt. Door snel actie te ondernemen:
- kunt u vochtdoorslag tegengaan;
- voorkomt u schimmelvorming en eventuele stankemissie;
- krijgt uw isolatie weer een thermisch, isolerende functie en een geluidswerende capaciteit.
Om een zwevende dekvloer te kunnen drogen wordt gebruikt gemaakt van een combinatie van droogapparatuur. In ruimtes worden condens drogers, ventilatoren en onderdrukturbines geplaatst om de isolatielaag in de vloer te kunnen drogen.
Door bijvoorbeeld een lekkage in uw woning kunnen de kanalen in de kanaalplaatvloer gedeeltelijk vol komen te staan met water. Om het droogproces te versnellen kunnen wij deze kanalen versnelt drogen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.
Wij blazen droge lucht aan de ene kant van de woning door de kanalen naar de andere kant van de woning. Door middel van vochtmetingen wordt het proces bijgehouden.
Vlak na het leggen van een cementdekvloer is de vloer vaak te vochtig om meteen te beginnen met het leggen van vloerbedekking, laminaat of parket. Om de vloer verder af te werken, is het van belang dat het vochtpercentage van de cementdekvloer niet meer is dan twee procent.
Vooral bij een dikkere dekvloer kan dit weken of soms zelfs maanden duren. Onze professionals kunnen door middel van gespecialiseerde technieken deze wachttijd verkorten met vijftig tot zeventig procent. Zo bespaart u veel tijd en verdere ongemakken.
C.A.S. Calamiteiten is onderdeel van Best Building Service.